Tips

GRUB deel 2

In mijn vorige blog sprak ik over GRUB, een project waarvoor ik gevraagd ben.

In de tussentijd ben ik bezig geweest met het geheel handen en voeten te geven. Vooral, omdat ik denk dat het concreet moet zijn. Op de telefonische lijn waar ik werk heb ik een aantal ‘vaste klanten’, en iemand die ik sprak had het met mij over het feit dat GRUB in grote lijnen overeenkomt met de Antroposofie. En dat klopt. We zijn bezig met een nederzetting op te zetten waar we natuurlijk, biologisch en duurzaam te werk zullen gaan met de aarde. Maar hoe doen we dat? Is het al niet moeilijk genoeg om een beetje bewust om te gaan met de aarde? Is het zweverig om te denken aan morgen?

GRUB gaat van naam veranderen!

GRUB staat voor Good Regional Untreated Biblical. Ik heb zelf het idee dat deze naam niet lekker ligt in Nederland en dat de connectie met de Bijbel overbodig is. Natuurlijk pakken we het beste van elk boek dat we kunnen lezen, maar de negatieve sfeer die het met zich mee kan nemen laten we liever over aan mensen die er een grote binding mee hebben. Zoals gezegd hechten wij grote waarde aan de schepping zoals die geschapen is. Vandaar, dat wij geen genetisch gemanipuleerd voedsel willen eten. Het is weggenomen uit de natuur, gruwelijk verminkt en terug gezet. Ik kan me niemand bedenken die een peer wil hebben die naar aardbeien smaakt…

GRUB gaat daarom binnenkort een andere naam krijgen. Een naam die vlot, vrij en liefdevol is. En ik krijg graag suggesties!

GRUB krijgt een manifest!

Een manifest is een groep van stellingen waaraan de GRUB-plaatsen moeten voldoen, ik zeg ‘plaatsen’. Ik wil graag loslaten dat GRUB op een bepaalde plaats zou moeten zijn of zich zou moeten manifesteren.

 

GRUB in de praktijk

Alvast een kleine handreiking vanuit mijn hoek hoe GRUB gaat werken. We gaan beginnen met kleine nederzettingen en met individuele mensen die ons een warm hart toedragen. Overal kunnen lichtjes aangestoken worden om zo tot een netwerk van licht te groeien. In de nederzettingen houden we ons bezig met genezing, we leiden hier een nieuwe generatie genezers en mediums op. Gratis, en voor niets. Tegeleijkertijd genezen wij de aarde op die plekken en de mensen die o zo hard hulp nodig hebben. Elke minuut sterven er in Amerika alleen al 708 mensen aan kanker. Deze ziekte, die zo vaak ongeneeslijk lijkt, schijnt door sommige experts relatief eenvoudig genezen te kunnen worden. Helaas zijn de meesten van ons overgeleverd aan de grote bedrijven die ons zaken voorschrijven waaraan we letterlijk en figuurlijk sterven! En het kan echt anders, maar daarover in een volgend blog meer.

De komende weken zullen mijn blogbijdragen zich meer en meer gaan richten op GRUB. Blijf dus kijken!

En dan nog iets!Zoals jullie misschien wel weten, ben ik samen met mijn lieve partner Alex. Hij komt uit Amerika, en de Immigratie en Naturalisatie Dienst van Nederland wil niets liever dan hem uit het land gooien. Hij mag niet werken, hij mag geen vrijwilligerswerk doen, in feite mag hij niets. Het nieuwste geintje van de IND is dat ik nu minimaal 1400 euro moet verdienen, om hem hier te houden. En dat is geen makkelijke opgave als medium. Ik heb op zich geen problemen met rondkomen, ik verdien voldoende om confortabel van te leven. Maar de IND heeft nogal strenge regels die ons het leven zuur maken. Of, willen maken. We blijven positief kijken naar onze gezamenlijke toekomst. En toch, kan het geen kwaad om via deze weg aan een ieder te vragen om eens te kijken, kan ik een medium die Sociaal Pedagogische Hulpverlening heeft gestudeerd in dienst nemen? Of kent u iemand die dat kan? Met veel liefde en licht ontvang ik uw antwoorden op eatsomegrub@hotmail.com

 

In liefde en Licht,

 

Michael

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>