Blog Boeddha

Betere Consulten

In mijn eerste blog wil ik aandacht geven aan mijnĀ  nieuwe werk, het mediumschap via opRechtemediums.nl. In dit artikel geef ik een kort beeld weer van mijn werk, en wat ik doe. De komende weken zal ik met artikelen gaan werken om bepaalde dingen die ik zeg nader toe te lichten. Met deze artikelen kunt u, als beller, oefenen in het zo mooi mogelijk maken van uw consult. Want, u heeft voor een groot deel zelf in de hand hoe deze verloopt. Deze week schenk ik aandacht aan de Liefdesvraag. Dit is een vraag die vaak voorkomt en die ik vaak heb beantwoord, zowel in levende lijve als via de lijn.

Allereerst, er is geen enkele vraag die dom is, of vervelend. Dat is een plakker die we ergens op willen plakken om te zien of we het mogen vragen. En, alle vragen mogen gesteld worden. Met de liefdesvraag gaat het echter om twee personen. Jij, of u, en de ander. En soms is er een derde, en zelfs een vierde persoon die deel uitmaken van de situatie. Het is erg belangrijk om te weten dat wat er ook gebeurd is in een relatie, alle partijen blijven het recht hebben om geliefd te worden. Ik zal dit toelichten met een voorbeeld.

‘Els heeft een nieuwe man ontmoet. In haar eigen relatie is het vuur al enige tijd gedoofd en Els en haar man ‘gedogen’ elkaar. In de bestaande relatie van Erik, de man die Els heeft ontmoet, is er veel manipulatie en onverwerkt verdriet. Hij voelt zich niet gewaardeerd en heeft in Els zijn ideale vrouw gevonden. De gesprekken tussen Els en Erik worden steeds langer, heftiger en Erik wil graag weten wat de toekomst biedt voor hen. Erik besluit opRechtemediums te bellen.’

Hoeveel hoofdrolspelers heeft bovenstaand verhaal? Ik tel er 4. Els, haar man, Erik, zijn vrouw. Dat betekend dat als Erik nu zou bellen, er vier belangen spelen. Voor een geoefend medium is het goed te doen om hier goed advies in te geven, door te praten. Sommige bellers verwachten dat het medium ‘weet’ wat er speelt, maar de waarheid is flexibel. Het gaat om hoe Erik de situatie nu ziet, want dan kan het medium goed insteken met een verhaal waar Erik wat aan heeft. Het medium houdt hierin rekening met Els, Erik en de partners van deze twee. Alle vier hebben zij recht op liefde, maar hun pad kan anders zijn. En dat is niet erg. Een relatie die voorbij is, is niet verloren.

 

4 tips om betere liefdesvragen te stellen.

1. Schrijf op een stuk papier de hoofdrolspelers, en hoe de verbanden liggen;

2. Probeer geen emoties te hebben ten aanzien van de huidige partners van jouw liefde, dat belemmert jouw liefde alleen maar.

3. Bel het medium wanneer je rustig bent en wanneer je tijd hebt om te bellen.

4. Schrijf steekwoorden op. Je zult je meer herinneren als je opschrijft wat je hoort.

 

Met deze tips zul je misschien in je volgende consult verder komen dan tot nu toe.

En onthoud: ‘Omdat elke weg anders is, is het bouwen eraan een avontuur met een onzeker einde!’

Gelukkig maar! Liefs,

 

Michael

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>